Case - OplevDanmark

Dansk Turismes Fælles Produktdatabase – GuideDanmark

Gør det lettere for visitorganisationer og turistkontorer at fremme turismen i hele Danmark

Kunde

Det Digitale Partnerskab v. VisitDenmark

Resultat

GuideDanmark databasen er det system, hvor medarbejderne på de lokale turistkontorer dagligt opretter og vedligeholder al data omkring danske turistattraktioner, f.eks. lokale koncerter eller markeder, samt informationer om attraktioner og overnatningssteder. 

Indholdet i GuideDanmark databasen er vigtigt, fordi det anvendes så mange steder, hvor der er interaktion med turisterne, f.eks. på de danske visitkontores hjemmesider samt på infostandere og i apps. Turistkontorerne har derfor et stort arbejde i at kvalitetssikre indholdet. 

Systemet er relativt komplekst, og det skulle derfor gøres brugervenligt, hvorfor der blev lagt stor vægt på overskuelighed og enkelthed, da løsningen blev designet. Resultatet har været mindre support for VisitDenmark, og tilbagemeldingerne efter lanceringen har været positive. 

Via et API er det desuden blevet let for eksterne parter at bruge dataen fra systemet. VisitDenmark, som administrerer systemet, kan selv opsætte eksportdefinitioner og tildele brugere API-adgang. På den måde kan en bruger få et fuldstændigt tilpasset udtræk af produkter fra systemet....