Én indgang til dansk turisme med GuideDanmark
KundeGuideDanmark

Fælles database for dansk turisme

Kristine  Harbo Eriksen
Kontaktperson Kristine Harbo Eriksen
Kontakt Kristine +45 8833 3269 / khe@combine.dk

Danske turistbureauers fælles vedligehold af 30.000 aktiviteter via brugervenligt interface.

Fokus på brugervenlighed og datatilgængelighed

Det Digitale Partnerskab, der administreres af VisitDenmark, valgte i 2015 Combine som leverandør af en ny og opdateret GuideDanmark database.

De lokale, danske turistbureauer vedligeholder dagligt via databasen over 30.000 attraktioner mv., så fokus på brugervenlighed og datatilgængelighed var et naturligt krav.

Den store variation i databasens indhold, som dækker alt fra gravhøje i Vejle til Tivoli i København, betyder, at der er behov for en løsning, som håndterer stor forskellighed, og som gør det intuitivt for turistbureauernes medarbejdere at oprette og vedligeholde.

Løsningen skal på én gang være fleksibel nok til at kunne rumme alle facetterne af de forskellige attraktioner mv., men samtidig også være struktureret nok til, at der opnås et vist kvalitetsniveauet i alt indhold.

Database og API

Løsningen er endt som et strømlinet administrationsinterface, der er nemt at gå til, for de turistbureauer, der benytter det, og som giver brugerne den rette balance mellem fleksibilitet og faste rammer / standard.

Resultatet har været mindre support for VisitDenmark og positive tilbagemeldinger efter lanceringen.

Med den opdaterede GuideDanmark database blev der udviklet et API, som gør indholdet let tilgængeligt via en integration.

VisitDenmark kan definere nøjagtigt hvilket indhold en eksport skal rumme, og brugeren kan på den måde få data, som altid er relevant og up-to-date.

Indholdet fra GuideDanmark er ikke kun en væsentlig del af de fleste turisthjemmesider i Danmark, men bruges også af andre turismeaktører på skærmløsninger, i apps, samt på øvrige hjemmesider, hvor man ønsker at berige turisten med viden om hvad, hvor og hvornår.

Kristine  Harbo Eriksen

For mere information:

Kristine Harbo Eriksen
Digital projektleder