Billetshop til kollektiv trafik
KundeNordjyllands Trafikselskab

Billetshop til kollektiv trafik

Kristine  Harbo Eriksen
Kontaktperson Kristine Harbo Eriksen
Kontakt Kristine +45 8833 3269 / khe@combine.dk

Digitale billetter hos Nordjyllands Trafikselskab forenkler og optimerer købsoplevelsen – på tværs af målgrupper, billettyper og købssituationer.

Fundamentet for tilfredse kunder ligger i en god og velfunderet brugeroplevelse. Samarbejdet mellem Combine og Nordjyllands Trafikselskab begyndte derfor med en UX-proces, hvor NT’s brugere og deres behov blev klarlagt.  

NTs kunder er alle; pendlere, pensionister, skoleelever, studerende, turister, og folk der har ladet bilen stå. De har forskellige grunde til at bruge den kollektive trafik, og dermed også forskellige behov ift. deres rejsehjemmel.

Udfordringen var derfor, at gøre det komplekse så simpelt som muligt - og et konkret mål var, at kunden skal kunne købe den rette digitale billet på under et minut.

Tilsvarende er NTs ydelser – deres billetter – komplekse, og der findes rabatregler, spærretider, tilvalgsmuligheder og en bred vifte af produkter.

UX-processen klarlagde brugergrupper, købssituationer og digital adfærd. 

Resultatet af UX-processen blev, at vi nu kender den bruger, der vælger en kontantbillet, men ønsker at købe den online. Brugerbehov og produktkendskab blev sammenholdt med konkrete udfordringer og overordnede ønsker, og på baggrund af resultatet, blev designet udarbejdet. 

Resultatet blev en webshop, som stiller skarpt på den digitale kundeoplevelse, og gør det  trygt, tilgængeligt og fleksibelt  at købe billet og rejse med tog og bus i Nordjylland – både for ham der lever i de større byer og for hende, der føler sig mere hjemme i landlige omgivelser.  

Første version af webshoppen indeholdt almindelige billetter og tilvalg som f.eks. natbus- og cykelbillet.

Efterfølgende er webshoppen blevet udvidet med specialbilletter så som udflugtsbilletter, TravelPass og billetter til større nordjyske events.

Kristine  Harbo Eriksen

For mere information:

Kristine Harbo Eriksen
Digital projektleder