Digitalt bureau i Aalborg og Aarhus
Mobile First

Mobile First

Vi har den med overalt; på arbejde, på løbetur, på rejser, i byen og mens vi sover.

Mobiltelefonen er blevet vores foretrukne device. Både til interaktion, informationssøgning, underholdning og på flere og flere områder også til handel og indkøb. Så udviklingen af digitale løsninger skal som udgangspunkt tænkes til mobile enheder først, før andre devices eller skærmstørrelser. Med denne udvikling er en række grundlæggende forhold ændret, og dermed er også tilgangen til udvikling af digitale løsninger. Disse ændringer skal erkendes, forstås og mestres, for at vi kan lave succesfulde løsninger i en ny, mobil, digital tidsalder. 

82% benytter dagligt en smartphone

Interaktionen på en mobil er grundlæggende anderledes end på store skærme, bærbare computere og desktop computere:

 • Touch
  Betjeningen er tototalt anderledes. Ingen mus eller 10-finger tastatur. Kun små præcise bevægelser på skærmen udgøre snitfladen mellem brugeren og mobilen. Det skal være hurtigt at afkode og super enkelt at benytte.
 • Skærmstørrelse
  Mængden at tekst og størrelsen af billeder skal tilpasses. Og meget mere bør vises og beskrives grafisk og intuitivt. Her er ikke plads til hjælpefunktioner og overflødigt indhold. Kort, præcist og tydeligt. 
 • Integrationer
  En app skal laves så den fungerer sammen med telefonens funktioner, OS og de øvrige apps; for eksempel skal deling og app-switch fungere glidende og uden udfordringer.

61% bruger deres smartphone som vækkeur

Ændringer giver også en hel palette af nye muligheder, som vi kun lige er begyndt at udnytte.  

 • GPS. Adgang til informationer om hvor telefonen er, hvor den har været, og ikke mindst hvem man er sammen med, er grundlaget for nye services og forretningsmodeller. Inden for spil er Pokemon Go bare det første globale fænomen, som benytter denne funktion intelligent.
 • Kamera. Telefonens øvrige funktioner med kamera, højtaler og mikrofon giver nye muligheder for kommunikation og interaktion over afstande, selv på farten og hvor end i verden man befinder sig. Alt hvad vi oplever, kan deles med andre.
 • Integrationer. Telefonens smarte og enkle tilkobling til øvrige teknologiske produkter og enheder så som bilen, lydanlæg, intelligente husstyring, adgangssystemer mm. gør mobilen til din personlige betjeningspanel til dit livs øvrige tekniske enheder. 

I Combine har vi et dedikeret app team, som laver native apps til både iOS og Android mobiltelefoner samt specialiserede kompetencer inden for Mobil UX.

Test din side hos google: https://search.google.com/test/mobile-friendly  

Lars Bojer Kanstrup

For mere information:

Lars Bojer Kanstrup
Adm. direktør & partner